Chloé Academy | UQalify

De big bang van het leren met Chloé Academy

Het Franse modehuis Chloé werd in 1952 opgericht en behoort tot de prestigieuze Richemont Group, die gespecialiseerd is in luxegoederen. Chloé koos voor Teach on Mars om haar trainingssysteem in handen te geven van het winkelpersoneel. Lees het interview met Jules Robert-Le Hérissé, Hoofd Internationale HR-ontwikkeling om te ontdekken waarom zij hun Chloé Academy in onze Teach on Mars-omgeving hebben opgericht!

Jules Robert-Le Hérissé, Head of International HR Development chez Chloé | UQalify

De keuze voor de tool

Chloé Academy | UQalify

Het principe van een native applicatie zoals Teach on Mars stelt het bedrijf in staat om een elegante en gepersonaliseerde mobile-first ervaring te bieden. “De applicatie betekent dat we iedereen op hetzelfde moment opnieuw met het product kunnen verbinden, ongeacht de geografische locatie van de werknemer.”

De absolute favoriet

Wat de leeraanpak echt revolutionair maakt, is de zakelijke oriëntatie van de oplossing. “We vinden het geweldig hoe gemakkelijk de dashboards te gebruiken zijn en hoe ze gegevens bijhouden. De dashboards en KPI’s zijn het levende bewijs van de relevantie van de applicatie en van wat we hebben gecreëerd op het gebied van een leeraanpak.”

Methodologie

Er is geen groot geheim voor het implementeren van de tool, je moet het tot bij de mensen brengen. Daarom hebben we drie roadshows georganiseerd. Er was één voor de lancering in Japan om de eerste input te verzamelen en de eerste versie te verbeteren. Tijdens de lancering was er nog één om de app te promoten in China, Hongkong en Europa. Een derde werd gepland in de Verenigde Staten na de lancering om de app uit te leggen en de adoptie ervan aan te moedigen. In elke bezochte winkel bleek de Chloé Academy een groot succes, met een indrukwekkende retentie die nog steeds stabiel is. 

Volgende stappen

De eerste opleidingen waren gericht op producten en het merk. Dankzij de snelle goedkeuring ervan zal het team nu soft skills-programma’s ontwikkelen waarin vooral feedback geven en management worden bekeken. Zo ondersteunt de tool ook de transformatie van de bedrijfspraktijken.

Ben je geïnteresseerd in de UQ coach of benieuwd wat het voor jouw organisatie kan betekenen? Aarzel niet om ons te contacteren!

Meer weten?

More stories

Betere catering en voedselveiligheid aan boord met de IFS Coach

Betere catering en voedselveiligheid aan boord met de IFS Coach

International Food Services is een internationaal maritiem cateringbedrijf met een enorme passie voor voedsel, mensen en data. Ze bieden verschillende cateringdiensten aan koopvaardij- en offshore schepen. Hiervoor werken ze met een netwerk van scheepsleveranciers in...

Zeer aantrekkelijke en gamified trainingsmiddelen

Zeer aantrekkelijke en gamified trainingsmiddelen

Er is geen sector op aarde die niet wordt opgeschud door digitale transformatie. Medewerkers van alle generaties en culturen helpen om nieuwe vaardigheden te verwerven, nieuwe tools te gebruiken en in het reine te komen met de nieuwe digitale realiteit van hun beroep...