Nieuw jaar — Nieuwe strategie

De back-to-work periode na de zomervakantie is een goede gelegenheid om nieuwe mogelijkheden op de app te introduceren en je cursisten op de hoogte te brengen van de nieuwe strategie. Dit helpt je om een frisse start te maken en motiveert deelnemers om te connecteren en te ontdekken wat er nieuw is.

Veel van onze klanten gebruiken deze periode om

  • een nieuwe trainingscatalogus aan te bieden,
  • een nieuwe redactionele strategie op de Wall te zetten,
  • een nieuw blended learning-systeem te implementeren, enz.

Hier is een voorbeeld van een communicatie om je nieuwe cursusaanbod te promoten

De kans om inactieve learners te motiveren

Na een vakantieperiode is er ook een kans om inactieve gebruikers te mobiliseren – learners die nog nooit verbinding maakten of die zelden verbinding maken. Om dit te realiseren, raden we aan om een e-mailcampagne te lanceren om de app te promoten.
Je kan de digitale campagne combineren met een printversie en voor de gelegenheid flyers of posters afdrukken.

Hier zijn enkele ideeën voor posters die je in de pauzeruimte/receptie/vergaderruimte kan ophangen om je gebruikers enthousiast te maken:

  • quiz → vraag met 3 mogelijke antwoorden en het antwoord is te vinden in de bijbehorende cursus,
  • anekdote/leuk feit → afkomstig uit een cursus/communicatie,
  • “Aan het woord” → een werknemersprofiel met hun mening over de app/hun favoriete cursus, enz.

Back-to-work event?

Je kan de ‘terug-naar-het-werk’-periode ook gebruiken om een in-app evenement te creëren, zoals een wedstrijd, een uitdaging, of een focus op…
Je kan bijvoorbeeld een ‘revisiewedstrijd’ maken met de belangrijkste cursussen van 2023 en een grootschalige quiz om de kennis van gebruikers over deze onderwerpen te testen.

Je kan ook een ‘back-to-work’-evenement voorstellen, waarbij de nadruk ligt op soft skills voor een ontspannen terugkeer naar het werk, bijvoorbeeld twee weken waarin welzijn op de werkplek centraal staat: stressmanagement, deconnecteren, werken op afstand, enzovoort.

Je kan ook een evenement organiseren om je teams samen te brengen, bijvoorbeeld:

  • een teamuitdaging → training die je in-app moet volgen; het team met de meeste punten wint,
  • een functie-specifieke uitdaging → bied één of meerdere cursussen aan die het dagelijks leven van werknemers verkennen met bijvoorbeeld functie-specifieke quizzen.

Welke tips ga jij toepassen? Heb je hulp nodig of heb je nog vragen over hoe je een back-to-work strategie in jouw organisatie kan implementeren? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

Oorspronkelijk artikel van Teach on Mars