We zijn zo blij om Elke Van Parys en heydays” voor te stellen als UQ Masterclass Partner! Elke en haar team maken al sinds december 2021 deel uit van ons UQ Masterclass Partner-team, dus misschien heb je haar trainingen al voorbij zien komen in onze UQ coach. Elke Van Parys is een rasechte trainer, creatieve content creator en authentieke onderneemster. Ze is niet enkel de auteur van ‘De kunst van het trainen‘, maar ook de oprichtster van heydays”, een opleidingsinstituut dat onder meer gespecialiseerd is in leiderschap, communicatievaardigheden en taalcoaching.

Met heydays” creëert Elke trainingen en organiseert ze coachingsessies voor bedrijven en organisaties op het gebied van communicatie, samenwerking en talen, maar ook individuele coachingstrajecten, rollenspellen met acteurs en intervisiemomenten.

Communicatie is een fantastisch boeiend en tegelijkertijd complex thema. Er valt zoveel over te vertellen en zoveel over te leren. Ik vind het ontzettend fijn om aan de ene kant mijn inzichten en ervaring te kunnen delen en aan de andere kant nog iedere dag zelf te kunnen leren.

Elke Van Parys

Wat kan je verwachten van Elke?

Elke Van Parys werkt sinds 2000 als communicatietrainer in en voor bedrijven. De laatste 23 jaar coacht zij professionals om hun communicatievaardigheden te verbeteren en effectiever te leren communiceren. Ze werkte zowel met kleine KMO’s met eenvoudige en vlakke organisatiestructuren als met grotere, meer complexe organisaties.

Haar focus is vooral gericht op 3 groepen:

 • leidinggevenden/people managers
 • medewerkers Klantenservice
 • interne trainers en coaches

Benieuwd met welke thema’s ze je kan helpen?

 • Hoe 1-op-1 gesprekken voeren met medewerkers (voor People Managers)
 • Hoe omgaan met weerstand bij verandering (voor People Managers)
 • Hoe effectief omgaan met klachten en moeilijke gesprekken met klanten (voor Klantenservice)
 • Hoe overtuigende en boeiende presentaties creëren (voor Trainers en Coaches)

Elke Van Parys | UQalify

Elke heeft een pragmatische benadering bij coaching. Ze vindt het bijzonder fijn en boeiend om de vertaalslag te maken van de theoretische modellen naar de eigen situatie van de deelnemers. Theoretische modellen zijn waardevol als kapstok, maar ze concreet toepassen is het belangrijkste. Een van Elke’s grootste troeven is haar meertaligheid. Ze spreekt vloeiend Nederlands en Frans en spreekt ook vrij goed Engels en Duits. Combineer dit met haar passie en enthousiasme en je hebt een ijzersterke cocktail!

Wat zijn de voordelen van het leren van een extra taal?

Het kunnen communiceren in meerdere talen creëert sowieso veel opportuniteiten. Daar ben ik zelf een voorbeeld van. Ik merk dat bedrijven heel vaak bij me aankloppen, onder meer vanwege mijn meertaligheid. 

Taal werkt bovendien erg verbindend. Door letterlijk de taal te spreken van je gesprekspartner wek je sympathie en vertrouwen op. En dat komt je relatie met de ander alleen maar ten goede.

Elke Van Parys | UQalify
Wat gebeurt er wanneer mensen niet duidelijk communiceren?

Duidelijk communiceren is een essentiële voorwaarde voor een succesvolle en efficiënte samenwerking, zowel binnen het eigen team of de eigen organisatie als met externen.

We denken soms dat we duidelijk communiceren, maar dat is heel vaak niet het geval. Onduidelijke communicatie op de werkvloer (en daarbuiten) leidt tot misinterpretaties, misverstanden, frictie en wantrouwen, met alle gevolgen vandien. 

Een goede communicatie is een van de belangrijkste bouwstenen voor wellbeing op de werkvloer. Daarvan ben ik rotsvast overtuigd.

Ik onderschrijf ook volledig de mening van dr. Stephen R. Covey. Die stelt dat “eerst begrijpen dan begrepen worden” hét geheim is voor een effectieve communicatie. Op dat vlak hebben we met z’n allen nog heel veel te leren.

Wil je meer weten over haar?

In haar vrije tijd vindt ze het fijn om met haar gezin of met vrienden uit eten te gaan en gezellig bij te praten. Lekker eten, een goed glas wijn en fijn gezelschap, meer hoeft dat niet te zijn. Daarnaast vindt ze het ook fijn om even te ontsnappen aan de drukte en zich af te zonderen met een goed boek (non-fictie), een podcast, een spannende serie of goede muziek.

Enkele leuke weetjes over Elke

 1. Mentaal ben ik net zo oud als mijn fysieke leeftijd. Ik word dit jaar 45, wat jong is in de zin dat ik nog zoveel dingen professioneel wil en kan doen. En tegelijkertijd is 45 ook een heel volwassen leeftijd: ik heb een rugzak vol ervaring die ik kan gebruiken om anderen te helpen.

 2. Als ik een uur extra per dag had, zou ik meer Netflix kijken. Er zijn zoveel goede tv-programma’s, reportages en films die ik nog niet gezien heb vanwege “te weinig tijd”. Geef mij maar een show als Bad Sisters, daar kan ik geen genoeg van krijgen: een goede cast, een goed geschreven verhaallijn en wat zaligmakende muziek. 

 3. Je mag me altijd wakker maken voor een uitgebreide en gezellige brunch in Gent, gevolgd door een wandeling door de Gentse straten.
   
 4. Waar ik echt enthousiast van word is nieuwe opnameapparatuur! 🤩 Onlangs kocht ik nieuwe podcastmicrofoons, nieuwe koptelefoons en een professioneel mengpaneel om nog betere audio-opnames te maken. Van dat soort dingen word ik meteen blij. Ik vind het ook geweldig om te zien dat mijn kinderen mijn passie ervoor delen.

  Ook spontane opmerkingen of bedankjes van klanten maken me meteen blij. Klanten die me spontaan een berichtje sturen om te zeggen hoeveel baat ze hebben gehad bij mijn training of coaching, daar word ik altijd zo ongelooflijk blij van. Het versterkt mijn gevoel dat wat ik doe mensen echt vooruit helpt. En dat is uiteindelijk wat telt.

Een handvol unieke, praktische content is al beschikbaar in onze UQ coach en Teach on Mars apps! Bovendien kan je blended trainingsprogramma’s op maat van jouw organisatie verwachten. Zo profiteer je nog meer van wat Elke en haar team te bieden hebben!