Partnership | UQalify | Play IT

Play IT en UQalify verwezenlijken dankzij hun partnership een nog grotere impact op het leren in organisaties

mei 8, 2023

Play IT, het #1-leerplatform in game-based learning, slaat de handen in elkaar met UQalify, het toonaangevende social- en microlearning platform voor het evalueren, activeren en ontwikkelen van menselijk kapitaal, om nog meer impact te kunnen hebben op het learning & development landschap.

Dit partnership zal leiden tot een unieke combinatie van technologie, expertise en om individuen en organisaties nog beter te wapenen tegen de snel veranderende (digitale) wereld. Door de benaderingen van beide bedrijven zal elk individu zich aangesproken voelen aangezien iedereen een eigen manier van leren en informatie verwerken heeft. Zo zal de ene meer aangetrokken zijn tot tekstueel leren en de andere tot visueel leren. Onderzoek (Brown, Roediger III & McDaniel, 2014) heeft echter uitgewezen dat de geprefereerde leermethode niet altijd de beste leermethode is. Afwisseling tussen verschillende leervormen, terug te vinden bij zowel Play IT als UQalify, is uitermate belangrijk om de hoogst mogelijke retentiegraad te hebben. Bovendien worden alle interne drijfveren waarom mensen terugkeren naar een leerervaring aangesproken: de ene persoon wilt alles ontdekken, de andere wilt kennis verzamelen, de andere is op zoek naar verbinding. Play IT en UQalify blenden hier perfect samen.

Thierry Lescrauwaet | UQalify x Play IT partnership

We hebben met Teach on Mars wereldwijd al heel wat grenzen verlegd op gebied van learning impact voor de meer dan 1,5 miljoen gebruikers in allerlei sectoren, dankzij social learning en microlearning. Bovendien hebben we momenteel een leeradoptie van meer dan 80%. Wanneer we dit combineren met de technologie en expertise van Play IT, dan zullen we in staat zijn om mensen nog meer met elkaar in verbinding te brengen en nog meer te inspireren en motiveren om te leren. Een hogere leergoesting zorgt voor meer loyaliteit, betere productkennis en meer zelfvertrouwen en veerkracht bij verandering. Kortom: een hogere leeradoptie komt elke organisatie ten goede.

Thierry Lescrauwaet, CEO van UQalify – Teach on Mars Benelux

Beide bedrijven beschikken momenteel reeds over een heel scala aan microlearnings, maar zien de overduidelijke kracht van elkaars technologie om nóg meer impact te kunnen hebben op het leerengagement van organisaties. Dankzij de Teach on Mars-technologie is UQalify (Teach on Mars Benelux) in staat om op maat gemaakte leertrajecten aan te bieden die afgestemd zijn op de behoeften en vaardigheden van elke individuele gebruiker. Dankzij de Wall wordt deze gebruiker in contact gebracht met zijn peers (social learning), hierdoor kan men op een laagdrempelige manier vragen stellen, ideeën delen en leren van elkaar.

​​Door ons partnership zullen Play it en UQalify samenwerken om innovatieve leeroplossingen te ontwikkelen en ook om nieuwe producten en diensten te creëren. We willen via co-creatie en het uitlijnen en bundelen van onze platformen nieuwe markten aanboren en nieuwe mensen bereiken met onze producten en diensten. We zijn er trots op twee sterke, innovatieve bedrijven uit België te zijn en samen willen we ons best doen om de leerervaring voor onze klanten te verbeteren. Met deze samenwerking kunnen we onze klanten een nog betere ervaring bieden en de lat hoger leggen voor wat mogelijk is op het gebied van leren en ontwikkeling. We kijken ernaar uit om samen te werken aan deze spannende nieuwe ontwikkelingen.

Mike Ptacek, Co-Founder & CCO van Play IT
Mike Ptacek | UQalify x Play IT partnership

Wil jij meer weten wat dit partnership kan betekenen voor jouw organisatie? Contacteer ons dan hier!

Want to know more? 

More news

Hoe learners (opnieuw) motiveren na de zomervakantie?

Hoe learners (opnieuw) motiveren na de zomervakantie?

Nieuw jaar — Nieuwe strategie De back-to-work periode na de zomervakantie is een goede gelegenheid om nieuwe mogelijkheden op de app te introduceren en je cursisten op de hoogte te brengen van de nieuwe strategie. Dit helpt je om een frisse start te maken en motiveert...