De 2023-editie van de Teach on Mars Summer University richtte zich op het thema learning engagement in al zijn vormen, met technologische, gedrags- en maatschappelijke benaderingen. 

We zijn verheugd wat inzicht te kunnen geven in de Summer University van dit jaar: een evenement dat professionals, thought leaders en experts uit verschillende sectoren samenbracht voor een transformatieve leerervaring. Dus, maak je klaar om geïnspireerd te worden en begin aan een reis van uitmuntend leren!

4 belangrijke takeaways

1. Veelbelovende technologieën ten dienste van de mens: Nieuwe mogelijkheden ontgrendelen

Summer University | Teach on Mars | UQalify

In de steeds veranderende wereld van vandaag maken veelbelovende technologieën de weg vrij voor transformatieve ervaringen die mensen op ongekende manieren samenbrengen. Deze technologieën hebben het vermogen om beperkingen te overstijgen en een wereld van mogelijkheden te openen. Laten we eens een aantal van deze spannende ontwikkelingen bekijken:

 • Een holistische visie omarmen: In tegenstelling tot menselijke oordelen bieden machines een niet-oordelend perspectief en oneindig geduld. Ze kunnen verschillende standpunten over een onderwerp samenbrengen en zo een beter begrip bevorderen.
 • Betrokkenheid door onderdompeling: Immersieve technologieën bieden mogelijkheden voor interactie tussen de virtuele en de echte wereld, waardoor boeiende en fascinerende leerervaringen ontstaan. Dit opent nieuwe wegen voor verkenning en betrokkenheid.
 • De kracht van blockchain benutten: De blockchaintechnologie staat bekend als het “internet van waarde” en maakt het mogelijk om waarde te creëren en te delen door middel van coalities. Het heeft het potentieel om een revolutie teweeg te brengen in samenwerking en nieuwe mogelijkheden te creëren voor waardecreatie.
 • Het dagelijks leven ondersteunen met technologie: Het integreren van deze technologieën in ons dagelijks leven kan van onschatbare waarde zijn voor het creëren van content, pedagogische effectiviteit en investeringen in “just-in-time” training. Ze stellen ons in staat om trainingservaringen te structureren die aansluiten bij individuele behoeften en die continu leren vergemakkelijken.
 • De juiste vragen stellen: Hoewel deze technologieën een enorm potentieel bieden, is het cruciaal om te weten hoe je de juiste vragen stelt om de mogelijkheden ervan ten volle te benutten. Het is essentieel om ze te benaderen met een nieuwsgierige en kritische houding om er maximaal profijt uit te halen.

2. Een omgeving voor actie creëren: van intentie tot effectieve training

Om intenties om te zetten in daden en effectieve training mogelijk te maken, is het van vitaal belang om een omgeving te creëren die verandering bevordert. Hier volgen enkele belangrijke strategieën:

 • Uitgebreide zorg: Trainingsinitiatieven moeten worden ondersteund door zorgvuldige planning en aandacht voor details voor, tijdens en na het trainingsproces. Deze holistische aanpak zorgt voor een naadloos en impactvol leertraject.
 • Timing is alles: Een strategische spreiding en timing van trainingssessies kan gedragsverandering optimaliseren. Door cursisten op gepaste tijdstippen de kans te geven om na te denken, te oefenen en hun kennis te versterken, kunnen de leerresultaten worden verbeterd.
 • Quizzen inzetten voor retentie: Quizzen kunnen een cruciale rol spelen bij het bevorderen van kennisbehoud. Door quizzen op te nemen in trainingsprogramma’s kunnen leerders zich actief bezighouden met de inhoud, hun begrip versterken en hun geheugen versterken.
Summer University | Teach on Mars | UQalify

3. Talentmanagement aanpassen: navigeren door het veranderende professionele landschap

Summer University | Teach on Mars | UQalify

Het bedrijfslandschap evolueert snel en talentmanagementpraktijken moeten zich daaraan aanpassen. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen:

 • Creativiteit en nieuwsgierigheid stimuleren: Door creativiteit en nieuwsgierigheid centraal te stellen bij het ontwikkelen van vaardigheden, kunnen werknemers gedijen in de nieuwe professionele context. Het aanmoedigen van een groeimindset en het omarmen van innovatie kan het succes van de organisatie stimuleren.
 • Co-creëren van relaties: In dit nieuwe tijdperk moeten organisaties samenwerken met werknemers om betekenisvolle relaties te co-creëren. Door werknemers te betrekken bij besluitvormingsprocessen kunnen bedrijven een gevoel van eigenaarschap, loyaliteit en betrokkenheid kweken.
 • Prioriteit geven aan duurzame ontwikkeling en mensgerichte strategieën: Organisaties die prioriteit geven aan duurzame ontwikkeling en de mens centraal stellen in hun organisatiestrategie zullen gedijen in het veranderende zakelijke landschap. Het koesteren van een ondersteunende en inclusieve werkomgeving bevordert het welzijn van werknemers en stimuleert succes op lange termijn.

4. De rol van AI: een gids voor leren en groei

Artificiële intelligentie (AI) heeft het potentieel om een revolutie teweeg te brengen in het leerlandschap. Hieronder lees je hoe AI een waardevolle gids kan zijn op de reis naar voortdurende verbetering:

 • Personalisatie voor verbeterd leren: AI maakt geavanceerde personalisatie mogelijk, waarbij leerervaringen worden afgestemd op individuele behoeften. Het kan inhoud aanpassen, vaardigheden nauwkeurig beoordelen en responsieve leerervaringen mogelijk maken, zodat kennis optimaal wordt vastgehouden en vaardigheden optimaal worden ontwikkeld.
 • Menselijke vaardigheden versterken: Hoewel AI ongelooflijke mogelijkheden biedt, blijft het menselijke element cruciaal voor succesvol leren. De menselijke kwaliteiten van trainers, zoals empathie, intuïtie en emotionele intelligentie, zijn essentieel voor het opbouwen van betekenisvolle verbindingen en het ondersteunen van lerenden tijdens hun hele leerproces.
Summer University | Teach on Mars | UQalify

 

Door deze transformatieve technologieën te omarmen en talentmanagementpraktijken aan te passen, effenen we het pad voor een toekomst waarin leren immersief, gepersonaliseerd en mensgericht is. Laten we het potentieel van deze ontwikkelingen benutten om een wereld te creëren waarin individuen en organisaties floreren door continu te leren en te groeien.

Oh, en nog een laatste ding dat we met jullie willen delen. Uiteraard waren wij ook aanwezig. Dus als je nog vragen hebt over hoe je een betere learning community binnen jouw organisatie kan opbouwen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Krista Rampelberg - Joep Theeuwes | Summer University | Teach on Mars | UQalify