Ilse Sneyers is HR Consultant & Loopbaancoach. Ze gelooft dat elk individu kan uitblinken en daarom maakte ze het, met haar bedrijf Simply Ilse, tot haar missie om mensen te laten bloeien en bruisen in hun job. Voorbije zomer belde ze ons op om te sparren over het inzetten van de UQ tools. Als loopbaancoach was ze al fan, maar nu zag ze een opportuniteit bij haar klant Cre@ctiv: een marketingbedrijf dat wilde inzetten op werkbaar werk, waarbij ze vooral de motivatie en leerkansen bij hun medewerkers wilden boosten.

De toepassing

Na overleg beslisten ze om de UQ tools effectief in te zetten en te combineren met de werkbaarheidsscan. Het belangrijkste doel was om:

  • Inzicht te krijgen in ieders talenten en drijfveren
  • Te kijken naar de groeimogelijkheden vanuit ieders talenten en drijfveren
  • Te bepalen hoe goed de rol binnen de organisatie aansluit op ieders talenten en drijfveren

Tijdens een interactieve workshop informeerde Ilse de medewerkers over het hoe en waarom. Ze faciliteerde het invullen van de tools en besprak de resultaten een-op-een. Uiteindelijk resulteerde dit proces in een advies met concrete acties om ieders rol beter te laten aansluiten bij hun talenten en drijfveren, om de werkbaarheid te verhogen.

De uitdaging

Een advies met concrete acties is mooi, maar… Het liep niet helemaal zoals verwacht. Ilse werd doorheen het proces vanuit een onverwachte hoek uitgedaagd. Ze voelde de verwachting om met concrete oplossingen te komen, iets wat de UQ toolbox niet biedt. Wel is het een tool om een aantal zaken scherp te krijgen om er vervolgens inzichten uit te filteren. Wat met de resultaten wordt gedaan, is en blijft de verantwoordelijkheid van de werkgever én van de werknemer zelf.

En op dat laatste punt lag voor Ilse het cadeau in zelfontwikkeling. Want aanvankelijk voelde ze zich verantwoordelijk om die oplossingen ook te bieden. Maar ze besefte dat niet daar haar rol lag. Wel enerzijds in het faciliteren van het proces zodat de werkgever en werknemers samen tot oplossingen komen. Anderzijds om hen te motiveren om een actieplan op te stellen en ook uit te voeren. Niet alleen nu maar ook op lange(re) termijn zodat een exponentiële groei in gang wordt gezet en gehouden ook ná het vertrek van hun teamcoach.

Wil jij zelf ook met de UQ tools aan de slag in bedrijven. Aarzel zeker niet om ons te contacteren.