Snelheid, efficiëntie en eenvoud zijn de sleutelwoorden van deze nieuwe manier om je trainingscertificaten te beheren, rechtstreeks vanuit het Mission Center.

Teach on Mars zet haar missie om het leven van Mission Center-beheerders te vereenvoudigen verder. Deze maand kan je een nieuwe, autonome, snelle en efficiënte manier ontdekken om je trainingscertificaten te beheren.

Een certificaat is een diploma dat naar het e-mailadres van een cursist wordt gestuurd nadat deze alle activiteiten in een certificeringsmodule van een training met succes heeft afgerond. Het diploma is in PDF-formaat en wordt gepersonaliseerd voor elke deelnemer.

Je kan het certificaat nu aanmaken in PowerPoint-formaat, importeren in het Mission Center en toewijzen aan een cursus. Het Mission Center zorgt voor de rest!

Stap 1: Creëer je certificaten in PowerPoint

Microsoft PowerPoint voorziet een waaier aan templates voor het maken van certificaten, maar je kan ook met een schone lei beginnen en certificaten creëren met de huisstijl van je bedrijf. Je kan ook een van onze vooringevulde templates downloaden van het Mission Center.

Zodra je de certificaattemplate hebt gemaakt, voeg je elementen toe waarvoor later persoonlijke gegevens in de plaats komen. Hierbij kan je denken aan: voor- en achternaam, datum waarop het certificaat is behaald, titel van de cursus, enzovoort.

In het Mission Center vind je een woordenlijst met labels die je kan gebruiken. Waar je bijvoorbeeld de voornaam van de cursist wilt laten verschijnen, schrijf je {d.first_name}.

Je hebt nu een sterk gepersonaliseerd certificaat dat je kan opslaan in PowerPoint-formaat.

Certificates | UQalify | Teach on Mars Benelux

Stap 2: Importeer je PowerPoint-certificaten in het Mission Center

Certificates | UQalify | Teach on Mars Benelux

Wanneer je je document importeert in het Mission Center, krijg je een automatisch voorbeeld van je certificaat met de gegevens van een fictieve deelnemer. Zo kan je meteen controleren of de labels die je hebt toegevoegd correct zijn en of de certificaten die je naar je deelnemers stuurt de vereiste informatie bevatten.

Vervolgens kan je je nieuwe certificaat een naam geven.

Stap 3: Wijs een certificaat toe aan je cursus

Wanneer je de inhoud van je training bewerkt, vink je het vakje ‘Certificering’ aan en selecteer je de certificaattemplate die je wilt gebruiken.
Je vindt alle geïmporteerde certificaten en ‘LEGACY’-certificaten in een vervolgkeuzelijst die overeenkomen met de certificaten die zijn geïmporteerd voordat de functie werd geactiveerd.

Onthoud dat een certificaat wordt toegekend na voltooiing/succes in activiteiten van een of meerdere modules van de gekozen cursus.

Vergeet niet het vakje ‘Certificaat automatisch naar deelnemers verzenden’ aan te vinken zodat deelnemers hun certificaat automatisch ontvangen.

Certificates | UQalify | Teach on Mars Benelux

Laatste stap: Publiceer je cursus!

Certificates | UQalify | Teach on Mars Benelux

Cursisten die het certificaat hebben behaald, ontvangen het automatisch in PDF-formaat rechtstreeks in hun inbox! Bij het toekennen van het certificaat kan je je e-mailadres toevoegen om de prestaties van je deelnemers te volgen en elk gepersonaliseerd certificaat te ontvangen.

Naast het zeer eenvoudige proces kan de superadmin de certificaten beheren vanuit het Mission Center op een speciale pagina.

Kortom, je krijgt meer eenvoud, snelheid en efficiëntie, zonder de ervaring van de deelnemer te verstoren. Dankzij dit nieuwe proces kan je certificering gebruiken als een nieuwe motivatiemiddel voor je cursisten door het consistenter te maken.

De nieuwe functie voor het beheer van certificaten zal voor de zomer beschikbaar zijn in alle Mission Centers, zonder extra kosten. Wil je meer informatie? Neem contact met ons op!

Oorspronkelijk artikel van Teach on Mars